VECKOBREV V.38

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om kontorets öppettider, Syjunta med FIOOL, Utlämning av overaller, Utbildningsresa med STOOL, Jobba med PEDAL, Pluggkväll med STOOL, Flankeyturnering, Tack till alla som kom till Grill ’n’ Chill med POOL och Overallinvigningen, Vikariejobb, Inlämning av funkiströjor, IT-guide för nya studenter, samt Antoinettes spalt 

1. Kontorets öppettider

Tisdagen den 17/9 håller kontoret öppet! Påfågeln och Stitch håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller bara är kaffesugna så är ni välkomna förbi!

2. Syjunta med FIOOL

Har du en drös med coola märken liggandes där hemma någonstans? Behöver din overall pimpas lite? Då har vi evenemanget för dig! Vårt aktivitetsutskott FIOOL kommer den 16/9 hålla i en overall-syjunta. På plats kommer det att finnas lim, enklare tyg, nål och tråd. Ta gärna med eget material om du vill! Under syjuntan delar vi även ut overaller till er som inte hunnit hämta, samt kommer vi att sälja märken. 

Var? K1043

När? 16/9 klockan 17-19

3. Utlämning av overaller

Äntligen är overallerna här! Pedalare som köpt overall under kickoffen kan hämta sina overaller under följande tillfällen:

Syjunta 16/9 kl 17-19

Kontorstiden 17/9 kl 12-13

Om ingen av tiderna passar så hör av dig till oss omgående på Instagram eller Messenger!

4. Utbildningsresa med STOOL + biljettsläpp

PEDAL geht nach Hamburg! Natten till den 4:e oktober rullar bussen från campus och mot Tyskland. Vårt utbildningsutskott STOOL har planerat en lärorik resa, med mycket fritid och en spännande stadsvandring. 

DET FINNS BILJETTER KVAR! Biljettförsäljningen sker nu via våra sociala medier. Kontakta oss på instagram eller facebook senast 27/9 för att säkra din plats på resan!

Medlemmar i övriga föreningar vid LNU är också välkomna att köpa biljett.

Mer info om resan finns på vår Facebook och Instagram.

5. Jobba med PEDAL

Terminens första jobbvecka på Slotsstallarna närmar sig med stormsteg! V.39 kommer PEDAL att inta stallet tisdag, torsdag och fredag.

Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar. För mer info, se evenemanget på Pedals Facebook. 

Är du sugen på att jobba? Hör av dig till vår jobbansvariga Jennifer Jingmark på Messenger eller skicka iväg ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se

6. Pluggkväll med STOOL

Tisdagen den 17/9 är det dags för terminens första mysiga pluggkväll med STOOL i H1412. Ta med en kompis, eller kom själv så håller vi tentaångesten borta tillsammans! På pluggkvällen kommer det självklart också bjudas på fika! psst…det är hembakat!

När? 17/9 klockan 15.30-17.30

Var? H1412

7. Flankeyturnering

Campus egna sport – flankey, är älskad av många och det finns flera som anser sig vara mästare på det. 

Nu har det återigen blivit dags att avgöra vilken förening och vilket lag som verkligen är bäst! Samarbetsföreningarna bjuder in till årets största flankeyturnering den 21/9 på Amfium.

Vi kommer under dagen anordna en turnering där vi slutligen kommer ha en förening och ett lag som koras till campus bästa flankeyspelare!! 

Läs mer om turneringens regler samt om hur du anmäler ditt lag på vår Instagram och Facebook.

När? 21/9 kl 13.00, senaste anmälningsdag onsdag 18/9 23.59

Var? Amfium

8. Tack till alla som kom till Grill ’n’ Chill och Overallinvigningen

Socialt ansvariga och POOL vill tacka för den fina uppslutningen på grillkvällen i fredags. Det var kul att se pedalängen fylld med så många orangea overaller igen!

Styrelsen vill också rikta ett stort tack till alla ettor som kom för att delta i ovverallinvigningen. Vi ser fram emot att träffa er alla på fler evenemang under hösten!

9. Vikariejobb

Söker du extrajobb? Se då hit! Torparängens förskola söker timvikarier! 

Från Torparängen:

Vi är en privat förskola helt byggd i trä, med eget tillagningkök och fantastisk natur kring hörnet. Vi är i nuläget 6 avdelningar som alltid är i behov av vikarier. Vi letar därför efter nya vikarier som kan hoppa in vid behov. 

Detta är ett perfekt tillfälle för er som vill jobba bredvid studierna eller få mer erfarenhet av att jobba i förskolans värld. Vi ser gärna att du är intresserad av att arbeta med barn och bra på att samarbeta. 

Vid intresse kontakta Mimmi på telefon: 0701975646, eller mejl: Mimmi.stomgren@torparanensfsk.se

10. Inlämning av funkiströjor

Hej alla funkisar! Tyvärr är nollningen över för det här året och nu är det dags att lämna tillbaka era fina funktionärströjor. Detta kan ni göra under våra kontorstider tisdagar kl 12-13. 

Funktionärer som inte lämnar tillbaka sina tröjor kommer att bli återbetalningsskyldiga. 

11. IT-guide för nya studenter 

Hej alla nya (och gamla) studenter! 

Något ni nog märkt eller kommer märka är att det finns en massa IT-system, hemsidor, och tjänster du förväntas använda i dina studier, den ena mer förvirrande än den andra. Därför vill vi ge er detta, en guide för installera och ställa in allt du behöver, förstå hur alla program hänger ihop och vad de är till för, och veta vart du ska vända dig när det inte gör som du vill.

Jacob, en av våra fantastiska utskottare i STOOL, har skrivit en IT-guide åt alla studenter som vi jättegärna vill dela med er! Guiden finns på vår hemsida, samt länkad på våra sociala medier. 

 10. Antoinettes spalt

Godmorgon alla mina små sockertoppar! Hur mår ni idag? För att följa upp från förra veckan så är jag fortfarande lite stressad, men jag börjar se ljuset i slutet av tunneln. Ny termin + flyttkaos är aldrig en bra kombo…

Ni kanske också märkt att luften börjar bli lite kallare och träden lite mindre gröna. Det betyder bara en sak: HÖSTEN ÄR HÄR! Och hösten är lika med gosiga tröjor, stora ångade koppar med te och pajbakning! Vad man har längtat!

Har ni någonsin spenderat orimligt med tid på att tänka på paj? Jag har inför detta veckobrevet funderat över de bästa kombinationerna av fyllning och pajdeg/skal samt vilket tillbehör som passar bäst. Detta för att sammanställa en fin liten topp-tre-lista åt er. Alla är smulpajer, för ska vi vara helt objektiva så är det ju garanterat den bästa pajdegen. Jag har också valt att smalna in på frukt och bär som fyllning, annars hade veckobrevet blivit väldigt långt. Så här har ni den, min topp-tre-lista över paj!

  1. Knäckig äppelpaj (med kanel i!) serverad direkt från ugnen med vaniljsås
  2. Rabarber och jordgubbspaj med vaniljvisp (lite somrigt men nåja)
  3. Blåbärspaj med vaniljglass

Let them eat cake!

Antoinette