_____
Hej alla fina pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Pluggkväll med STOOL, Grill ‘n’ chill med POOL, Jobba med PEDAL, Alloverall-märken, Tack till alla som kom på hajken, Tack för Pride, Övergång till Hitract samt Antoinettes spalt
Tisdagen den 14/5 håller kontoret öppet! Klacken och Hoppsan håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller bara är kaffesugna så är ni välkomna förbi!
2. Pluggkväll med STOOL
Tisdag den 14/5 är det dags för terminens sista pluggkväll med STOOL! Ta med en kompis, eller kom själv så håller vi tentaångesten borta tillsammans! På pluggkvällen kommer det i vanlig ordning bjudas på fika!
När? 14/5 klockan 15.30-17.30
Var? H1311
3. Grill n chill med POOL
Det är dags för Pools sista evenemang för denna terminen, nämligen det mycket uppskattade Grill ‘n’ Chill! Nu när sommaren närmar sig vill POOL fira med mysig grillkväll på Pedalängen.
Vi kommer att tända grillarna och fixa musik. Ta med något att grilla och valfria enheter. Vi ses på pedalängen!
När? 17/5 klockan 17.00
Var? Pedalängen
4. Jobba med PEDAL
Missa inte chansen att jobba med Pedals sista jobbvecka för terminen. Vi jobbar 23 och 24 maj (V. 21) Precis som vanligt inleds arbetspasset med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar.
Ska du vara lagledare eller funktionär på nollningen? PEDAL uppmuntrar er starkt att ta denna möjlighet att jobba med oss! Detta är sista jobbtillfällena med PEDAL innan nollningen. Du som inte sökt lagledare eller funkis är självklart fortfarande välkommen att jobba.
Är du sugen på att jobba? Hör av dig till Jennifer Jingmark på Messenger eller skicka iväg ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se
5. Alloverall-märken
Gick du på Alloverall under valborg? Då kan du hämta ut årets fin-fina märke för sittningen under Pedals kontorstid! Kontoret har öppet 12-13 varje tisdag hela maj.
6. Tack till alla som kom på Hajken
FIOOL och aktivitetsansvarig vill tacka för deltagandet under helgens hajk, hoppas ni hade det lika kul som vi! Inom snar framtid kommer ni att kunna hämta ett unikt märke, mer info om det kommer framöver.
7. Tack för Pride
PEDAL vill tacka alla studenter som gick med oss i lördagens pridetåg. Tack för att ni var med och stöttade våra mänskliga rättigheter och samhällets mångfald. Frihet, kunskap, kärlek!
8. Övergång till Hitract
OBS! Om du ska vara lagledare eller funktionär på nollningen i augusti måste du aktivera ditt konto på Hitract
PEDAL håller nu på att flytta sitt medlemsregister från Cardskipper till appen Hitract. Om du redan är medlem i PEDAL kommer du att bli tillagd automatiskt i Hitract. För att aktivera ditt konto, följ instruktionerna som skickats till mailen du angav när du köpte ditt pedalmedlemskap. Längre fram kommer det även vara möjligt att läsa om evenemang, köpa biljetter och betala för märken direkt i appen!
Har du inte fått något mail? Kontakta då Pedals sekreterare Oliver Ahlér via sekr@pedalivaxjo.se
Övergången från Cardskipper kommer att vara helt klar vid nästa terminsstart.
9. Antoinettes spalt
Godmorgon alla mina små sockertoppar! Lördag var en hektisk dag. Pride, Eurovision och hajk stod bland annat på schemat. En annan viktig händelse vi inte heller ska glömma var att den 11:e maj var chokladbollens dag!
Smör, socker, kaffe och kakao, allt man behöver i livet! Sen lite havregryn för fiber också. Chokladbollen är, för att hålla mig kort, ett B A N G E R bakverk!!!
Precis som med de flesta bakverk finns chokladbollen idag i cirka fem tusen olika varianter. En version jag själv gillar är med vit choklad, “snöbollar”, som jag brukar bli sugen på att baka på hösten då jag drar fram vinterkappan som har samma färg som bakverk. På sociala medier har jag däremot sett en uppsjö av varianter, med allt från kola- till semmel-smak.
När jag satte mig för att skriva veckans spalt kom jag självklart att tänka på Delicatobollar. Kan det vara en av Sveriges mest köpta köpekakor? Troligen! De är minst sagt beroendeframkallande. Därför tänkte jag ge lite tips på hur du kan återskapa dem hemma. Först och främst måste du mixa dina havregryn så du får ett havremjöl istället för stora gryn! Detta skapar en slätare smet som påminner mer om Delicatobollar. Ha sedan i lite smält choklad för maximal kakaosmak. Sist så behöver du även doppa chokladbollarna i smält choklad och strössla över kokos (försök inte rulla, det kommer inte att bli fagert. Trust me bro). Ja, det kommer bli kladdigt, men det är en del av det roliga i bakning!
Det var allt för den här veckan, vi ses på pluggkväll och Grill ‘n’ Chill!
Let them eat cake!
Antoinette